пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Місяць цифрової грамотності в Чудейській гімназії

З 1 по 30 листопада 2021 року, Чудеська гімназія взяла участь у масштабній інформаційній кампанії «Місяць цифрової грамотності». Дана ініціатива реалізується в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації Дія. Цифрова освіта. Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.


З 1.11. по 20.11 проходило ознайомлення вчителів, технічних працівників навчального закладу, батьківської громадськості з платформами Дія. Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/ (для всього населення) та Всеукраїнська Школа Онлайн - https://lms.e-school.net.ua/ (для вчителів та школярів) та реєстрація на зазначених платформах.

Протягом місяця вчителі, учні та батьки переглядали рекомендовані освітні серіали: Основи кібергігієни https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene ; Кіберняні https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny ; Обережно! Кібершахраї https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters ; Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey ; Як громаді стати цифровою https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities ; Електронний підпис https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature .

Протягом місяця вчителі складали Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність) та отримували сертифікати.




 На сайті закладу освіти розміщувалось посилання на сайти Дія. Цифрова освіта та Всеукраїнська школа онлайн та була опублікована стаття з корисними порадами щодо використання цифрових сервісів і рішень. 

Протягом місяця, по класам, були проведені заходи спрямовані на розвиток цифрових компетентностей, кібербезпеки, набуття навичок безпечного користування соціальними мережами, аналізу інформації (фактчекінгу), профілактики залежності від Інтернету. 


Немає коментарів:

Дописати коментар