пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Конкурс плакатів "Дружба без кордонів"

Учні нашої гімназії взяли участь у конкурсі плакатів до міжнародного Дня Культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, який відзначається 21 травня, від Чернівецького Клубу Толерантності.

Розмаїття культур – це різноманіття народних традицій, обрядів, пісень, танців, казок, мов, страв різних народів.

У Світі нараховується понад 5 тисяч народів, в Україні понад 100 представників різних націй.

Головна мета конкурсу: дати молоді можливість усвідомити глибину і різноманіття національної культури не тільки країни, але й інших народів світу; зрозуміти завдяки цьому важливість культурного обміну та збереження чинних культурних звичаїв, традицій і спадщини, навчитися жити разом у гармонії.

21 травня ЮНЕСКО відзначив як «Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку»

Метою відзначення даного дня є усвідомлення людьми цінності й важливості культурного розмаїття, а також вміння розвивати співробітництво між народами світу, підвищення глобального рівня обізнаності про важливість міжкультурного діалогу, різноманітності та інтеграції, подолання у населення негативних стереотипів щодо культурного розмаїття, чинного в них остраху, зневаги та нерозуміння представників інших культур. Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагатися сталого розвитку, гарантувати який мають стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу.

21 травня 2021 року, для учасників конкурсу, відбулась онлайн зустріч з нагоди Дня Культурного різноманіття ЮНЕСКО. Тема зустрічі: Підведення підсумків конкурсу плакатів "Дружба без кордонів". Одним з переможців став наш учень Тірон Маріус, який здобув ІІ місце. 

Проте, всіх учасників буде нагороджено сертифікатами та іншими призами, а з 20 кращих робіт буде створено плакати. Плакати будуть представлені на мандрівній виставці в різних містах України. Найкращі плакати буде передано в організації: «Рух на підтримку резолюцій ЮНЕСКО», «Конгрес національних громад України» 

Тірон Маріус , 6-Б клас



Биндюл Валентин, 1 клас



Биндю Василь, 2 клас


Биндюл Микола, 5 клас







1 коментар:

  1. Дякуємо за участь у конкурсі ! Всі роботи надзвичайно цікаві і талановиті ! З нетерпінням чекаємо вашої участі у наших проектах.

    ВідповістиВидалити