четвер, 20 травня 2021 р.

15 років Дню вишиванки

 20 травня 2021 року виповнилось 15 років Дню вишиванки 

     У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.

День вишиванки не є офіційним святом. 15 років тому, тобто у 2006 р., студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк започаткувала акцію «Всесвітній день вишиванки». А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів.

     Дівчина запропонувала студентам одного дня одягнути вишиванки. На цю ініціативу відгукнулося декілька десятків студентів та викладачів факультету. Однак щороку масштаби святкувань зростали й нині День вишиванки відзначають також і за межами нашої держави.

     Як вже склалось, цього травневого дня люди намагаються вдягати національне вбрання на роботу, на навчання або ж, наприклад, на зустріч із друзями. Окрім того, за ініціативи тих же студентів, громадських та культурних діячів можуть проводитися концерти, хода, конкурси та ярмарки.

20 травня 2021 року, Чудейська гімназія відзначила Всесвітній День Вишиванки:

Створення аплікацій "Вишиванки" у 2-му класі з нагоди святкування 15 дня вишиванки.











Всесвітній день вишиванки 2021 з учнями 1-го класу Чудейської гімназії 








Яскравий день вишиванки для учнів 4-их класів нашої гімназії 🎉😆







Всесвітній день вишиванки учні 3-го класу провели дуже активно😃











Флешмоб до Всесвітнього Дня Вишиванки 2021 від Чудейської гімназії на підтримку команди від України на пісенному конкурсі Євробачення 2021. @Go_A наробили шуму!!!
На робимо шуму разом!


Хороводи від учнів початкових класів


Немає коментарів:

Дописати коментар