пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Цікава історія моєї школи. Конкурсна робота.


           
В травні 2018р. проходив ІІ етап 

конкурсу учнівських робіт «Історія моєї 

школи».Презентуємо вашій увазі конкурсну 

учнівську роботу Патраучана Івана 

Георгійовича на тему:«Сьогодні – успішний учень, завтра – успішний громадянин України»




                                                                        УКРАЇНА
ЧудейськА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА і-іі СТУПЕНІВ № 3
ЧУДЕЙСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
СТОРОЖИНЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
59024,  вул.Горіхова2;  с.Чудей  ;тел. 03735-61416


Учнівська наукова робота в конкурсі
«Історія моєї школи – історія мого рідного краю» на тему:
«Сьогодні – успішний учень, завтра – успішний громадянин України»




Учня 8-го класу
Патраучана Івана Георгійовича
Керівник-консультант
Биндюл Мар’яна Миколаївна



2018 р.



«Сьогодні – успішний учень, завтра – успішний громадянин України»
Для початку, хотів би представитись-я учень 8-го класу чудової школи, в якій навчалася вся моя родина , Патраучан Іван Георгійович. Багато хто впізнає нашу школу не як Чудейську ЗОШ І-ІІ ст.№3, а як школу «Корнішор». От запитаєш наприклад прохожого: «Як можна доїхати до Чудейської ЗОШ І-ІІ ст.№3?»-не кожен відповість. А якщо запитати: «Як доїхати до школи Корнішора?»-кожен відповість, кожен житель нашого села знає дорогу до цієї невеличкої, проте чудово відомої школи. І в цьому щось є, в цьому її унікальність. Так і хочеться дізнатися більше про цю школу, пізнати її історію. Я спробував це зробити .І ось, що я дізнався про свою улюблену школу, звичайно не без допомоги вчителів, батьків та знайомих.
Чудейську загальноосвітню школу І–ІІ ступенів №3 було засновано 1933 році, в мальовничому селі Чудей, на той час –Межиріччя, на хуторі Корнішора у підніжжя Карпат. Школа в порівнянні з сьогоднішніми розмірами була набагато меншою. Навчалися лише у двох класних приміщеннях площею 108м2  тільки  І-ІУ класи.
           Лише через 11 років її розміри  змінилися, так як у 1944 році, після Великої Вітчизняної війни, школа була перетворена в філіал Чудейської семирічної школи-прогресивки. Першим учителем даної філії була Биндю Штефанія Костянтинівна 1925 року народження, жителька села Чудей.
    Потім, у 1953 році школа стала самостійною семирічною школою. Директором був призначений Петрешеску Троян Георгійович, а заступником був пан Грикман. В школі працювали такі вчителі: Шова Бета Йосипівна, Магдеман Раїса Мойсеєва, Яорі Самуїл Пилипович.
        З 1954 року до 1958 року після Петрешеску Трояна Георгійовича директором стала Биндю Штефанія Костянтинівна,та сама перша вчителька філіала Чудейської семирічної школи-прогресивки.
          Але час не стояв на місці і з 1960 року школа стала восьмирічною. В цьому ж році був добудований нижній корпус – № 2.
       Ще у 1966 році був закінчений корпус № 3.
           У 1973 році добудували котельню, школа переведена з пічного опалення на водяне.
Протягом останніх років керівниками школи були: Іванович Віктор Діонісович, Бурла Іван Сильвестрович,Іліуц Адріан Васильович, Петровська Марія Дмитрівна,Герман Марія Георгіївна.З 3 вересня 2013 року навчальним закладом керує Чепега Ніколета Вікторівна 
          Багато випускників школи стали успішними громадянинами України. Колись успішні учні які вчилися в нашій школі сьогодні стали успішними громадянинами в різних галузях економіки і суспільного життя країни:
- Кучурян Василь Георгійович – журналіст, м. Київ;
- Биндю Георгій Васильович – Київське будівне управління;
- Пержу Драгош Васильович – начальник відділу внутрішніх справ м. Південний Курильск;
- Биндю Віоріка Аркадіївна – учитель початкових класів Ліпканського педагогічного училища.
Деякі з них доклали значних зусиль у справі навчання і виховання підростаючого покоління. За останні роки ними були:
·        Козачук Ольтя Олександрівна – вчитель початкових класів з сорокарічним стажем роботи;
·        Грозаву Валерія Василівна – вчитель математики з досвідом роботи 36 років;
·        Падурі Олена Георгіївна – вчитель біології з досвідом роботи 31 рік;
·         Биндю Марія Василівна - вчитель початкових класів з двадцятип’ятирічним стажем роботи.
       Більшість сьогоднішніх вчителів нашої школи також є колишніми випускниками цієї ж школи.
Не можу обійти стороною і свою родину. Моя мама - Патраучан Родіка Мітрофанівна сьогодні вчить підростаюче покоління бути успішними учнями ,як її колись в цій школі вчили. Зараз вона працює вчителем початкових класів.
Мій тато ,який являється для мене прикладом для наслідування, який також навчався в цій школі - Патраучан Георгій Іванович, сьогодні є священнослужителем в Петрівецькій церкві.



Моя сестричка - Патраучан Олена Георгіївна ,яка закінчила цю саму школу №3 з відзнакою зараз навчається в Румунії в ліцеї ім. Чіпріана Порумбеску.



           Можу впевнено сказати що я пишаюся своєю родиною. Звичайно, щоб досягти поставленої мети, щоб досягти успіхів у житті обов’язково потрібно трудитися, гарно вчитися, бути успішним учнем. Впевнений, що і моя сім’я багато працювала для цього. Так і я хочу успішно закінчити школу і думаю на цьому не зупинятися та здобути бажану професію, стараюся бути сьогодні успішним учнем, щоб завтра стати успішним громадянином України.

          
              Наступну фотографію я знайшов у свого сусіда - Балан Миколи Дмитровича(хлопець що по середині).Він розповів що колись школи з сусідніх селищ тримали тісний зв'язок одна з одною. Часто представники тієї чи іншої школи збиралися разом на так званих посиденьках , літературних вечорах .Так на фотографії ви можете побачити 4-5 клас разом з керівником Людмилою Миколаївною приблизно в 1971 р. в смт. Красноїльську.

          
              На цій фотографії так само початковий клас Балан М.Д. разом з класним керівником Анною Олексїївною.

         

       На цій фотографії ви можете побачити 4 клас на останньому дзвонику в 1992р. .Класний керівник Падурі Марія Захарівна. Тут на фотографії також є вчителька з нашої школи – Балан Данієла Миколаївна. Також на цій фотографії є теперішня медпрацівниця – Родіка Радувна.


             
            На фотографії 4 клас разом з класним керівником Марія Захарівна 1996 р. в будинку культури с.Чудей. До речі, фотографом тоді була моя бабуся - Биндю Марія Миколаївна.Дівчинка з двома бантами – Балан Мар’яна Миколаївна, зараз працює в нашій школі педагогом-організатором.



             Ця маленька мініатюрна дівчинка з білявим волоссям, яка вперше ступила поріг школи в 2000р.зараз працює заступником директора з навчально-виховної роботи в Чудейській ЗОШ І-ІІ ст.№3.



Хто б міг подумати що ця маленька дівчинка, з двома білими бантами в волосі, учениця молодших класів Чудейської школи №3 через роки стане директором цієї школи?
Чепега Ніколета Вікторівна-директор Чудейської ЗОШ І-ІІ ст.№3




Багато випускників з Чудейської ЗОШ І-ІІ ст.№3 досягли успіхів у майбутньому та стали успішними громадянами України. Всіх неможливо перерахувати. Одне знаю точно - лише осмислені знання приносять плоди. Для досягнення успіхів у житті потрібно працювати змалечку, вчитися і бути успішним учнем.








Немає коментарів:

Дописати коментар