неділю, 24 грудня 2017 р.

Інформаційні перерви про звичаї та традиції Японії


Японскі віяла.

Японські віяла прийшли в цю країну так само, як і багато інші предмети, з Китаю. Шовкові та паперові. З часом, ці атрибути стали змінювати форму, колір і малюнок, згідно з традиціями району, в якому він виготовлявся

У період правління Хэйкан виникли не складаючі плоскі віяла «утива». Предмет мав малюнок з обох сторін і дерев’яну ручку. Пізніше на основі нього виготовляли «гумбаи». Віяло покривали спеціальними водовідштовхувальними розчинами, лаками, а іноді і зовсім виготовляли з металу. Такі види віял часто виступали зброєю, часто фігурують в історії боїв. Складні види віял «тэссен» були дозволені тільки чиновникам. Звичайними прикрасами військових віял були жовтий коло на червоному тлі, що символізує сонце на небі, а на звороті навпаки, червоний круг на жовтому тлі.


У період правління Едо, велике поширення одержали утива. Особливо популярні вони були серед артистів, як прикмета нової та мирного життя. З роками віяла стали невід’ємними предметами гейш, акторів, борців важковаговиків. Віяла утаи прикрашали вже більш якісними та професійними картинами.

Предмет зберіг свою популярність і до сьогоднішніх днів. Він добре відомий в усьому світі як невід’ємний атрибут мистецтва, що має широке застосування в театрах і танцях.

Вважається, що модний віяло повинен бути у кожної дами.Енергетика японських віял приносить додаткову енергію, удачу, сили і впевненість.
   Учениці 3-Б класу спробували створили свої власні віяла з кольорового паперу як у японських гейш


  

Також було проведено конкурс малюнків «Японія-країна сходу сонця ».




Немає коментарів:

Дописати коментар