суботу, 13 листопада 2021 р.

Тиждень української мови та писемності в Чудейській гімназії

 З 08.11.2021  по  12.11. 2021, в нашій гімназії проходив тиждень української мови та писемності, під керівництвом вчителя української мови та літератури - Григорійчук Д.В..

       Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця. Це свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб – рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

     Метою заходу було якнайбільше розвивати творчі здібності учнів, їх мовлення, повагу та любов до української мови, розуміння її краси, її значення у житті кожного українця.

     Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови.


Справжні українці, шанувальники мови, знавці рідного слова продемонстрували власні знання та вміння під час змагання у мовознавчій вікторині: «Слово до слова – зложиться мова»


А також учні взяли участь у конкурсі творів та малюнків:










У вівторок 9 листопада під час святкування Дня української 

мови та писемності

учні взяли участь у онлайн радіодиктанті





А також з учнями писали диктант «Рідна мова», щоб

 підкреслити її цінність та важливість.




Виховний захід присвячений Дню української мови та писемності









Книжкова виставка в гімназії до тижня української мови та писемності





Найбільше, найдорожче добро в кожного народу – це його мова, це багата скарбниця, в яку народ складає своє давнє життя і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

Тиждень української мови та писемності Чудейська гімназія відзначила різноманітними заходами: тематичними уроками, виховними годинами, а також учні написали радіодиктант єдності та диктант «Рідна мова». Пишаємось учнями, які брали активну участь у тематичних заходах, намалювали та написали багато творчих робіт.

Рідна мова – це основа буття, становлення і розвитку як особистості, так цілісного суспільства. Вона є тим, що підтримує і навчає нас упродовж життя. Наша мова сильна, і нас робитиме сильними, якщо ми будемо любити і поважати її.


Нагородження активних учасників тижня української мови













Немає коментарів:

Дописати коментар