середу, 22 вересня 2021 р.

Олімпійський тиждень та Олімпійський урок» в Чудейській гімназії

 Щоб  навчити цінувати власне здоров’я, виховувати в учнів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичної культури та спорту в нашій гімназії щороку традиційно проводиться Олімпійський тиждень.  Не виключенням став і цей рік. Олімпійський тиждень тривав з 06 вересня по 10 вересня 2021 р.. 

Звіт

про проведення Олімпійського тижня

та  Олімпійського уроку

в Чудейській гімназії серед учнів 5-9 класів

з 06.09.21 по 10.09.21

  « Спорт стає засобом виховання тоді,

   коли він є улюбленим заняттям кожного».

 В.А.Сухомлинський


Мета:

1. Викликати у дітей позитивні емоції та стійкий інтерес до занять фізичною культурою;

2. Виховувати оргнізованність, взаємодопомогу, дисциплінованість;

3. Розвивати фізичні та вольові якості в умовах змагань;

4. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки;

5. Пропагувати фізичну культуру як складову загальнолюдської культури;

6. Збагачувати знання учнів з історії Олімпійських ігор.   

        Відповідно до «Положення про Олімпійський тиждень та Олімпійський урок» в Чудейській гімназії в період з 06 по 10 вересня проходив «Олімпійський тиждень».

         Олімпійський тиждень і Всеукраїнський Олімпійський урок – це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвитку Олімпійського руху в Україні. Всі олімпійські та спортивно-масові заходи проходять з метою популяції здорового спорту життя, фізичної культури і спорту та розбудови олімпійського руху.

    Протягом тижня у всіх класах пройшли Олімпійські уроки, в яких учні більше довідались про історію Стародавніх Олімпійських ігор та Олімпійських ігор сучасності, про українських олімпійців літніх та зимових ігор, якими пишається наша країна. 

 Для учнів 5-6 класів та 7-9 класів 06 вересня були проведені змагання з метання малого м’яча на дальність. Кращими метателями серед хлопців 5-6 класів стали:  І місце Галчук Дмитро - 6 кл. ( 29 м.), ІІ місце Биндю К.Г- 6 кл.( 27 м.), ІІІ місце Биндю Максим – 5-А кл.( 26 м). Серед дівчат 5-6 класів кращими стали: І місце Сорока Інна- 6 кл.( 20 м.), ІІ місце Муха Юлія – 5-Б кл. ( 19 м.), ІІІ місце Мотреску Дарія – 5-А кл.(18 м.), Гарага Ніколета – 6 кл.( 18 м.). Кращими серед хлопців 7-9 класів І місце Богданюк Василь – 7-А кл.( 45 м.), ІІ місце Сітник Василь – 8 кл.( 43 м.), ІІІ місце Романюк Михайло – 9 кл.(38 м.). Серед дівчат 7- 9 класів кращі результати показали І місце Биндю Ірина – 9кл.( 24 м.), ІІ місце Муха Андріана – 7-Б клас ( 21м.), ІІІ місце Балан Аліна – 9 кл. ( 19,5 м.).


      Також 06 вересня дівчата 5-9 класів змагалися у стрибків зі скакалкою за 30 сек. Серед дівчат 5-6 класів І місце Гончарюк Даніела – 5-А кл.( 47 разів), ІІ місце Муха Юлія – 5- Б кл.( 45 разів),  
   Серед дівчат 7- 9 класів І місце Балан Аліна – 9 клас ( 85 разів), ІІ місце Биндю Ірина – 9 кл.( 69 разів), ІІІ місце – Гецеу Маріана – 9 кл.( 65 разів).


07 вересня учні школи змагалися у змаганнях зі стрибків у довжину з місця. Серед хлопців 5- 6 класів І місце Падурі К-тин – 6 кл.( 205 см.), ІІ місце Мунтяну Іван – 6 кл.( 190 см.), ІІІ місце Урсулян Артем – 6 кл.). Також хороші результати показали і дівчата 5-6 класів І місце Хабіняк Руслана -5-Б кл.( 178см.), ІІ місце Пожога Даніела – 6 кл.( 176 см.), ІІІ місце Сорока Інна – 6 кл.( 170 см.). Хлопці 7- 9 класів показали такі результати І місце Биндю Максим – 9 кл.( 235 см.), ІІ місце Романюк Максим – 9 кл.( 230 см.), ІІІ місце Скіпор Микола – 8 кл.( 225 см.).
  Серед дівчат 7-9 класів І місце Попович Ніколета 7-Б кл. ( 220 см.), Балан Аліна – 9 кл.( 185 см.), Тірон Габрієла – 7-Б кл.( 178 см.).



Протягом тижня учні 5-7 класів брали участь у конкурсі малюнків « Спорт у моєму житті», який організувала вчитель малювання Биндюл Маріана МиколаЇвна. 
    І місце – Тірон Маріус (7-Б кл.),Сопонару Діана (7-А кл.), ІІ місце – Биндюл Микола ( 6 кл.), Пожога Кладіу (5-Б кл.), ІІІ місце – Мотреску Дар’я ( 5-А кл.), Биндю Ніколета ( 7-Б кл.).





Під керівництвом бібліотекаря нашої гімназії Пентела Марічіка Василівна була організована виставка « Легенда олімпійських зірок» про видатних українських спортсменів, яка діяла протягом тижня у бібліотеці школи. 

09 вересня для хлопців і для дівчат проходили змагання з футболу. Змагалися дві команди хлопців і дві команди дівчат.


Всім сподобалось як змагалися дівчата. З рахунком 1-0 перемогу здобула команда Зоря капітан Биндю Ірина. 





Для 7-х класів був проведений Олімпійський урок « Токіо 2020» де учні дізналися про перемоги українських спортсменів у Токіо. 
   Після завершення змагань переможців та найактивніших учасників тижня було нагороджено Грамотами.
   Тиждень пройшов в школі цікаво, ефективно та корисно.












Звіт 
про проведення Олімпійського тижня
 в Чудейській гімназії 
для учнів початкових класів 
з 06.09.21 по 10.09.21

   В Чудейській гімназії з 06 по 10 вересня проходив Олімпійський тиждень для учнів початкової школи:
У нашій школі люблять спорт усі,
Бо ми здоровими всі хочемо  зрости.
Ми Олімпійський тиждень провели,
Де гарно грались, забавлялись,
У силі й спритності змагались.
Час цікаво промайнув!
Тож здоров’я міцне майте,
     Щоб  навчити цінувати власне здоров’я, виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності в Чудейській гімназії традиційно проводився Олімпійський тиждень для учнів початкової школи. Не виключенням став і 2021  рік, Олімпійський тиждень тривав з 06 по 10 вересня.
      В рамках Олімпійського тижня класні керівники проводили з учнями молодших класів різноманітні спортивні змагання, веселі старти, конкурси, розваги:
   Протягом тижня для учнів 1-4 класів проходив конкурс на кращю фізкультхвилинку.
  07 вересня вчителі початкових класів провели конкурс на кращій малюнок « Спорт у моєму житті». А для учнів 2-4 класів ігри на свіжому повітрі.
 08 вересня 1-4 класи змагалися у змаганнях « Веселі старти», а 2-3 класи змагалися у конкурсі « З фізкультурою ми друзі».
 09 вересня вчителі початкових класів провели Олімпійський урок « Ми майбутні олімпійці».
А 10 вересня педагог організатор Биндюл М.М. разом з вчителями початкових класів  провела для учнів 1-4 веселу перерву « Фізкульт-ура! Грати прийшла пора».







Ми намагаємося заохотити якомога більше дітей до занять фізичною культурою і спортом, щоб вони відмовлялися від шкідливих звичок та зростали сильними та здоровими.

Немає коментарів:

Дописати коментар