суботу, 29 травня 2021 р.

Тиждень природничого напрямку в Чудейській Гімназії


З 17.05.2021 по 21.05.2021 в Чудейській гімназії пройшов Тиждень природничого напрямку:
 "Пізнання починається із здивування"

   Метою організації і проведення заходів під час тижня  предметів природничих наук  є:

- пропаганда екологічних знань; 

 -підвищення інтересу учнів до природничих наук, розвиток ініціативи, учнівської творчості; 

-виховання в учнів потреби щодо використання науково – популярної літератури та інших джерел інформації для поповнення знань; 

-поглиблення знань учнів;

 -професійна орієнтація

День природознавства, день біології

З метою організації і проведення заходів під час тижня  предметів природничих наук  «Пізнання починається із здивування» в Чудейській гімназії у понеділок 17 травня було проведено «день природознавства», та в четвер 20 травня «день біології».

Саме такі заходи дали можливість підвищити інтерес учнів до природничих наук, розвивати ініціативи учнівської творчості, поглибити знання учнів.

Протягом «дня природознавства» учні гімназії брали участь у конкурсі  малюнків: «Ми за чисте повітря», «Планету земля захистимо від сміття».

 

Протягом дня біологіі учням гімназії було запропоновано перегляд відеоролику "ВІЛ/СНІД""У людини два життя, і друге починається тоді, коли ми розуміємо, що життя лише одне"

Також було проведено біологічну вікторину «Мудрим ніхто не родився, а навчився», для учнів 6 класів, яка дала можливість розвивати навики спілкування учнів при групових формах роботи. Школярі вчилися  працювати в команді  та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією тво
рчого потенціалу.

З метою пізнання людського організму учні гімназії переглянули відео «Мандрівка по людському організму». 

З метою формування стійкого пізнавального інтересу до природничих наук для  учнів гімназії було проведено конкурс «Колосок».

По завершенню дня було підбито підсумки роботи, а найактивніші учасники отримали подяки за участь.

 Вчитель біології та природознавства:  В.М. Биндю

День хімії

З метою організації і проведення заходів під час тижня  предметів природничих наук  «Пізнання починається із здивування» в Чудейській гімназії у вівторок 18 травня було проведено «день хімії». Саме такий день надав можливість вийти за межі стандартного уроку  і сконцентрувати увагу  на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Учні 7-9 класів мали можливість  перевірити свої знання  та поглибити їх. Не менш важливою була можливість розвитку навиків  спілкування учнів  при групових формах роботи. Школярі вчилися  працювати в команді  та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу.

     Протягом дня учні школи брали участь у конкурсі  малюнків «Світ чарівної хімії», відповідали на запитання вікторини «Чи  знаєте ви хімію?».

     З метою формування стійкого пізнавального інтересу до природничих наук для  учнів 6 класу  було проведено екскурсію до шкільної бібліотеки під назвою “Подорож до замку цариці Хемі”. По завершенню дня було підбито підсумки роботи, а найактивніші учасники отримали подяки за участь.

                                                                                          Вчитель хімії: Іліуц І.М.

День фізики

З метою організації і проведення заходів під час тижня  предметів природничих наук  «Пізнання починається із здивування» в Чудейській гімназії у середу, 19 травня було проведено «день фізики». Саме такий день надав можливість вийти за межі стандартного уроку  і сконцентрувати увагу  на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Учні 7-9 класів мали можливість  перевірити свої знання  та поглибити їх.

     Протягом дня учні гімназії брали участь у конкурсі  малюнків «Фізичні явища в моєму житті»,переглянули презентацію «Лабораторія цікавих дослідів» відповідали на запитання Фізичної вікторини.

     З метою формування стійкого пізнавального інтересу до природничих наук для  учнів 6 класу  було проведено екскурсію до шкільної бібліотеки під назвою “Подорож до країни Фізики”. По завершенню дня було підбито підсумки роботи, а найактивніші учасники отримали подяки за участь.

                                                                                          Вчитель фізи: Іліуц І.М.


Немає коментарів:

Дописати коментар