неділю, 9 травня 2021 р.

День пам’яті та примирення

 8 травня відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Був літній день, червневий день погожий,

Був ясен світ, і мирний труд спокійний,

І от біда – нечувана, страшна,

Вірвався зойк розпачливий – війна.

1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.

Усе далі відходять сумнозвісні події Великої Вітчизняної війни. Ось уже 76 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунали слова: війна, та в пам’яті людській вони залишаться назавжди. В червні ми вкотре повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні дні початку війни.

8 травня в Чудейські громаді відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Урочистим покладанням квітів і корзин до пам’ятника загиблим воїнам присутні віддали шану всім загиблим під час Великої Вітчизняної війни, всім тим, хто поклав на алтар перемоги свої життя та здоров’я. В мітингу взяли участь голова Чудейської ТГ Піцул  А.Д., голова організації ветеранів Бурла І.С., колективи закладів освіти, сільської ради та лікарні.

Настоятель церкви св. Миколая отець Ніколай звершив заупокійну службу за загиблими героями та виголосив проповідь.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни, загиблих у наш час Героїв Небесної сотні, військовослужбовців Збройних сил України і Національної гвардії. Вічна і світла їм пам’ять! Вічна їм слава!




Немає коментарів:

Дописати коментар