четвер, 29 жовтня 2020 р.

Олімпійський тиждень в школі

 

Звіт

про проведення Олімпійського тижня

 в Чудейському ЗЗСО І-ІІ ст. № 3

з 05.10.20 по 09.10.20

«Спорт – це життя, сповнене радості та здоров’я»  під таким гаслом в нашій школі пройшов Олімпійський тиждень та Олімпійський урок.

   Щоб  навчити цінувати власне здоров’я,виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в школі щороку традиційно проводиться Олімпійський тиждень.

Метою проведення  Олімпійського тижня було:

·         поліпшення якості навчально - виховної роботи з учнями з питань здорового способу життя

·         залучення молоді до спорту, збереження та зміцнення здоров'я.

    Але головною метою проведення тижня стає повне розкриття можливостей  і здібностей учнів, їх фізичних умінь та навичок, духовного потенціалу.

      До проведення «Олімпійського тижня» долучилися учні початкової школи. Вони взяли участь у конкурсі малюнку на спортивну тематику «Я – майбутній олімпієць».   Маленькі здобувачі освіти, а це 1-2 класи на уроках фізкультури знайомились з різними видами спорту у вигляді картинок, фотографій відомих спортсменів, розфарбовували розмальовки з «мультяшними  героями» та виконували з ними зарядки під музичний супровід.

Учні 3-4-х класів прослухали і подивились презентацію на тему: «Історія виникнення та розвиток Олімпійських ігор» (вчителі Попеску К.Р., Балан Д.М.,Биндю Л.М.), учні 7-9 класів—презентацію на тему: «Історія олімпійського руху» (вчитель  Савчук Л.М.),  а учнями 5-6 класів були проведені бесіди на тему: «Зі спортом дружити – здоровим бути» (вчителі Іліуц І.М., Ілікуца А.В., Биндю В.М.).

   В 1-9 класах проведено Олімпійські уроки «Екскурсія в Олімпію»., на яких учні мали змогу більше дізнатися про історію виникнення Олімпійських ігор, видатних спортсменів та Олімпійських чемпіонів України, які прославляють нашу країну на світовій арені.

    До проведення олімпійського тижня долучилися і класні керівники. У класних колективах 1-9-их класів були проведені виховні години: «Здоровим бути – зі спортом дружити» (1-3 кл.); «Спорт – сила, краса, здоровя» ( 4 клас); «Історія Олімпійських ігор» (5-9 класи).

   Але самими цікавими заходами для школярів були, все ж таки, змагання, які організували та провела вчитель фізкультури нашої школи.

Зокрема були проведені наступні заходи:

·         Перегляд мультфільму «Олімпійські ігри у лісовій школі» – 1-4 кл.;

·         Спортивні естафети присвячені «Олімпійському тижню» – 5 кл.;

·         Естафета та ігри «Маленькі олімпійці» – 2-4 кл.;

·         Спортивні ігри на свіжому повітрі – 1-4 кл.;

·         Урок-презентація «Історія олімпійського руху» –7-9 кл.;

·         Виховні години  «Здорові діти - здорова нація». 1-9 кл.

·          Змагання зі стрибків через скакалку. 7-9 кл.

·          Змагання зі стрибків у довжину з місця 5-9 кл.

·         Змагання з волейболу та малюкболу 8-9 кл. та 6а-6б

  Було визначено чемпіона школи з метання м’яча на дальність. Серед хлопців І місце Скіпор Едік – 9кл., ІІ місце Лупан Мирослав- 9 кл., ІІІ місце Сітник Василь- 7 кл. Серед дівчат І місце Попович Діана – 9 кл., ІІ місце Сопонару Діана – 6 кл., Биндю Ірина – 8 кл.

   У змаганнях зі стрибків у довжину з місця кращими серед хлопців були Скіпор Едік 9 кл. – 220 см., Тірон Маріус 6-б кл. – 205 см., Гончарюк Сорін 9 кл. – 200 см, а серед дівчат Скіпор Едіта 9 кл. с результатом 200 см., Попович Ніколета 6-б кл. – 190 см. Биндю Ірина 8 кл.- 175 см.,

 Цікавими були змагання з малюкболу серед хлопцями 6-а і 6-б класів. Перемогли хлопці 6 –б класу.

   У змаганнях зі стрибків через скакалку за 30 сек. кращім був Гончарюк Сорін 9 кл. – 83 разів, Попович Ніколета 6-б -89 разів,Биндю Ірина 8 клас -73 разів, Гецеу Мар’яна 8 кл.- 69 разів, Гончарюк Андріана 9 кл. 69 разів.

       Всі заходи проводилися з дотриманням вимог адаптивного карантину.

       Всі учасники показали гарну фізичну підготовку та продемонстрували волю до перемоги, отримавши багато приємних вражень та позитивних емоцій та ще раз впевнились у тому дійсно здоровим бути модно. Щиро бажаємо всім фізичного здоров’я й краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог.

 

Фото звіт














Немає коментарів:

Дописати коментар