суботу, 25 січня 2020 р.

Тиждень румунської мови та літератури



З 20 січня по 24 січня 2020 р. у Чудейській ЗОШ І-ІІ  ступенів №3 був проведений тиждень румунської мови та літератури.
Метою всіх проведених заходів було: актуалізувати та поширити раніше набуті знання з румунської мови та літератури; збагатити словниковий запас учнів; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості;  виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до румунської мови, розуміння її краси.

Цьогорічний Тиждень румунської мови та літератури проходив під  гаслом ,,Limba este floarea sufletului etnic al românimii’’
Відкриття Тижня румунської  мови  та літератури розпочалося з загальношкільної лінійки  на якій  учні були ознайомлені з  планом  проведення тижня. У кабінеті румунської мови та літератури було організовано виставку видатних письменників румунської літератури.



Другий день тижня учні читали вірші присвячені рідній мові, та учениця 7 класу Коваль Марія заспівала пісню|: ,,Cât trăim pe acest pământ”.

  Третий день тижня розпочався з конкурсу творчих робіт учнів прочитаних творів, брали участь учні 5-7 класів.

Четветий день тижня розпочався з проведення конкурсу творів на тему ,,Limba română este patria mea’’,брали участь учні 8-9 класів. 
В останій день тижня був проведений виховний захід,  театр юних акторів ,,Poveștile lui Ion Creangă’’ ,брали участь учні 5-9 класів.

Протягом тижня всі бажаючі мали змогу відвідати виставку "Видатні письменники румунської літератури".

Немає коментарів:

Дописати коментар