середу, 11 грудня 2019 р.

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"


Відповідно до розпорядження Департаменту освіти і науки облдержадміністрації про щорічну Всеукраїнську акцію «16 днів проти  насильства», у період з 25 листопада до 10 грудня 2019 р. в нашій школі проводились різноманітні тематичні заходи.
Акція була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тоді було визначено зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.
З метою підвищення рівня обізнаності дітей, педагогічних працівників щодо сучасних проявів торгівлі людьми 25 листопада 2019 р. проведено загальношкільну лінійку «Торгівля людьми – страшний злочин проти людства».
Під час засідання ради школи, 25 листопада 2019 р., обговорювали питання про попередження насильства та протидію торгівлі людьми. Разом з членами ради школи склали план роботи.
26 листопада учнівське самоврядування, на чолі з педагогом-організатором долучились до інформаційних заходів з питань попередження насильства до Міжнародного дня проти насильства щодо жінок та протидії торгівлі людьми. Була оформлена стінгазета та виготовленні буклети.
Класні керівники та класоводи провели по класам виховні години «Людина починається з добра» «Незнайомі люди. Правила поведінки.» 27 листопада.
28 листопада 2019 р. шкільний психолог провела виховний захід з учнями 7-9 класів «Розірви коло насильства». Під час заходу учні переглянули тематичне відео та обговорили основні питання.
29 листопада 2019 р. деякі учні разом з педагогом-організатором працювали над стінгазетою до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Випуск стінівки «СТОП СНІД» . Шкільний психолог провела тренінг «Профілактика ВІЛ-СНІДу»
Для залучення молоді до проведення інформаційних і культурно-просвітницьких заходів, 02 грудня 2019 р., організовано перегляд тематичного фільму «Станція призначення життя». (8клас ) до Міжнародного  дня боротьби з рабством.
3 метою підвищення свідомості учнів   щодо шанобливого ставлення до людей з інвалідністю, 03 грудня 2019 р., в нашій школі проводилась благодійна акція "Милосердя" "Ми є - ми рівні!". Були створені та передані три подарунки для трьох дітей з інвалідністю: Биндю Валентина -учня 6 класу індивідуального навчання, Злотар Дмитра - учня 3 класу, Киселиці Миколи - учня з нашого мікрорайону який навчається в Чернівецькому інтернаті для дітей з особливими потребами.
 Класні керівники та класоводи проводили індивідуальні бесіди з учнями та їх батьками «Попередження домашнього насильства».
05 грудня 2019 р. педагог-організатор провела інформаційні перерви на тему «Сторінками історій волонтерів Буковини», до Міжнародного дня волонтера.
06 грудня 2019 р. учні 9 класу мали змогу переглянути тематичний фільм «Небезпечна гра» після чого провели обговорення побаченого разом зі шкільним психологом.
09 грудня 2019 р. вчитель образотворчого мистецтва провела конкурс дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей» у 5-х класах. Також був проведений єдиний урок: «Протидія торгівлі людьми»
10 грудня 2019 р. був проведений круглий стіл з учнями старших класів та вчителями до міжнародного дня прав людини. «ПРАВА ЛЮДИНИ – ГАРАНТІЯ РОЗВИТКУ ЛЮДСТВА».







Немає коментарів:

Дописати коментар