«Осінь іде рідним краєм» – таку тему відтворювали із квітів, овочів та інших природних матеріалів учні Чудейської ЗОШ І-ІІ ст. №3, представляючи роботи на шкільній виставці осінніх композицій . Ми побачили справжні барви осені, кожна композиція неповторна, їх було важко оцінити, щоб визначити кращих, оскільки роботи дуже різнопланові .

Такі заходи дуже важливі адже діти таким чином рятують емоції, світ дитячих вражень. По-перше, за буденністю ми часто не помічаємо краси природи, проходимо повз неї. А саме завдяки таким моментам змушуємо себе зупинитися, побачити те Прекрасне і відшукати спосіб поділитися враженнями від цього з іншими. А по-друге, у сучасному світі, коли діти захоплені комп’ютерними іграми та мультиками, має бути щось справжнє, реальне, яке дозволить їм по-іншому проявити себеІ що для цього є кращим, аніж природа.

 
 





Переможцями конкурсу осінніх композицій стали 2-Б клас , 3 клас та 4-Б клас,які розділили між собою І місце. ІІ місце посіли 1 клас, 6 клас та 8 клас. ІІІ місце - 2-А клас,4-А клас,7 клас та 9 клас. Були відзначені композиції й у різних номінаціях, зокрема, за кращий осінній віночок(серед дівчат),креативність, підтримання народних та фольклорних традицій, найкраще втілення ідеї конкурсу, оригінальність та нестандартний підхід, естетичний смак, яскравість вирішення теми, розмаїття експозиції тощо.

«Що тут такого, – скажуть скептики, – такі заходи проводяться давно в кожній школі». Що ж, це справді так. Але в дитинстві, напевно, кожен щоосені збирав каштани, щоб робити з них їжачків та зайчиків, садовити їх на пеньки, складаючи із гілочок та опалого листя лісову галявину, і уявляв собі Осінь, яка блукає жовтим лісом, попиваючи чай з тими їжаками та зайчиками і розповідаючи їм свої особливі осінні казки. І ці казки, погодьтеся, мають бути в дитинстві у кожного. Адже без них потім просто нецікаво жити…