неділю, 3 червня 2018 р.

Буковині на згадку

       Усі ми хочемо, аби наше місто, дім, а особливо школа були гарними, чистими, щоб у них були місця для відпочинку.
       На протязі навчального року у Чудейській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3 за участі учнів, педагогічного колективу проводились різноманітні екологічні акції, завданням яких є озеленення рідної школи. Місця де постійно перебувають діти, які хочуть навчатися і відпочивати на гарному шкільному подвір’ї. Цього року на виконання наказу від 03.03.2016 року № 98 «Про проведення обласної акції «Буковині на згадку» в школі відбувалася акція озеленення під назвою "Буковині на згадку".В рамках акції було проведено наступні заходи:

1. Провели у квітні-травні 2018 року акцію «Буковині на згадку» зі створення нових зелених зон. Висадили  20 плодових дерев на території шкільного саду та 4 вічнозелених кущів на подвір’ї нашої школи, упорядкували квіткові клумби та територію шкільного саду.
2. Практикували посадку  родинних  дерев та шкільних. Кожен учень вдома посадив 1 деревце (згідно практики посадки родинних дерев).
3. Питання організації та проведення Акції  розглянули на загальношкільній лінійці та батьківських зборах.
4. Налагодили догляд за минулорічними посадками, озеленювали класи, кабінети та шкільні коридори.
5. Провели широку пропагандистську роботу серед учнівської, педагогічної та батьківської громадськості щодо залучення до участі у Акції. Особливу увагу приділили учням випускного класу .
           В цьому році випускники школи посадили на території шкільного подвір’я черешню лісову, віддаючи належне пісні Миколи Луківа та Анатолія Горчинського «Мамина черешня», аби вони не забували дякувати своїй alma mater, як про це йдеться в пісні:


Росте черешня в мами на городі,
Стара-стара, а кожен рік цвіте,
Щоліта дітям ягодами годить,
Хоча вони й не дякують за те.

Мамо, мамо, вічна і кохана,
Ви пробачте, що був не уважний,
Знаю, Ви молилися за мене
Дні і ночі сива моя нене.


          Випускники 2018р.захотіли таким чином залишити свій слід у школі. Можливо через роки, коли вони зустрінуться знову на території школи підійдуть до тієї черешні, сядуть під її кроною та за розмовами поласують її плодами.
         Ми закликаємо долучитися до прекрасної і шляхетної справи і наступне покоління випускників продовжити прикрашати нашу школу. 

























Немає коментарів:

Дописати коментар