пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

З Днем української писемності!


 
Корені української писемності виходять з далекого минулого, з тих часів, коли давньоруські літописці створювали описи подій давнини, що сьогодні стали дорогоцінними реліквіями історії та культури.

  Шлях розвитку української мови був нелегким, але український народ зміг її зберегти, аби сьогодні ми відчували її красу та мелодійність.


За українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України - Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини!

  Бажаємо всім нам любити та берегти свою рідну мову. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!





9 листопада весь український народ святкував День української писемності та мови. Не залишилася осторонь і наша школа. 

Перш за все, цього дня проходив І етап ХVІІІ-го Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Цей конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.
Конкурс було засновано українським меценатом Петром Яциком у травні 2001 року. Конкурс проводиться щорічно та проходить у чотрири етапи. Учні нашої
школи взяли у ньому дуже активну участь. 

Також до Дня писемності та мови в школі було проведено конкурс "Я автор книги".Учням 5-9 класів було запропоновано створити свою власну книжку на улюблену тематику.Хтось зробив книжку в яку записав цікаву історію із свого життя,хтось записав загадки та намалював ілюстрації до них,хтось придумав казку,хтось-вірші,хтось-пісні а дехто навіть написав про Хеллоуїн-історію Дня всіх святих.Учні відчули себе відомими авторами книг.Хочеться вірити що в майбутньому так і буде,адже вони довели свій талант до написання,хоча і не великих,книжок,які всі залюбки читали і переглядали.

   
                

Також до Дня української мови в нашій школі було проведено конкурс малюнків про Україну "Це наше і це твоє".В конкурсі брали участь учні 1-9 класів.Діти показали свою любов до України за допомогою своїх намальваних картин.







Немає коментарів:

Дописати коментар