Харчоблок

Схема руху дітей
 в шкільній їдальні 
в умовах пандемії коронавірусної інфекції


Організація харчування дітей включає:
- режиму і графіку харчування дітей;
- визначення постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини;
- прийняття харчових продуктів і продовольчої сировини гарантованої якості;
- складання меню-розкладу;
- виготовлення страв;
- контроль за харчування;

Вимоги до харчових продуктів:
Харчові продукти, які надходять до харчоблоків навчального закладу, відповідають вимогам чинної нормативно-технічної документації:
- супроводжуються документами, які засвідчують їх безпеку та якість;
- наявне маркування ярликом на кожному тарному місці з вказівкою дати виготовлення, номеру партії, кінцевого терміну їх реалізації.

Контроль за якістю готових страв:
- щоденний контроль за якістю готових страв здійснюється бракеражною комісією, до складу якої входять, медичний працівник і представник адміністрації закладу;
- не приймаються харчові продукти без супровідних документів, протерміновані, з ознаками псування.

Умови зберігання харчових продуктів:
- харчові продукти, продовольча сировина зберігаються у коморах, овочесховищах з дотриманням санітарних норм і правил;
- комори оснащені меблями, посудом, інвентарем;
- стелажі для зберігання продуктів харчування підняті від підлоги на 15 см для забезпечення можливості прибирання;
- зберігання продуктів на стелажах встановлені на відстані 20 см від стіни;
- сіль, цукор, крупи, яйця зберігаються у сухих приміщеннях.

Наказ про організацію харчування в школі 






Паспорт харчоблоку 






Підготовка шкільної їдальні до нового навчального року






Харчування учнів





Немає коментарів:

Дописати коментар